Over

Leuk dat ik je hier ontmoet! Ik ben Adrie van de Water, vader van twee volwassen kinderen. Ik woon in de omgeving van Utrecht en heb tot eind 2023 bij een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) gewerkt. Sinds 2024 ben ik part time coach-counselor en opstellingsbegeleider.

Hoe is het begonnen?
Ruim 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met Emotioneel Lichaamswerk ofwel Bio Energetica (Alexander Löwen). Via die weg ontdekte ik ook familieopstellingen. Ik heb trainingen en workshops gevolgd bij o.a.:
• Interakt (Margriet Wentink en Wim Wassink)
• Bert Hellinger
• Franz Ruppert
• J.J. Stam
Samen met Interakt heb ik een baanbrekend boek vertaald over trauma en opstellingen (zie inspiratie).
In 2011 heb ik mijn vierjarige opleiding tot Coach & Counselor afgerond bij Coach College (voorheen Europees Instituut), onderdeel van De Baak. Daarna heb ik o.a. de opleiding tot: Somatic Experiencing Practitioner ( SE, Peter Levine) en Neuro Affective Relational Model practitioner (NARM, Larry Heller) afgerond.

Hoe werk ik?
Ik werk vanuit diverse invalshoeken en niet strikt vanuit één methode. De basis is lichaamsgericht werk. Je lichaam is namelijk een belangrijke informatiebron. Stress werkt op lichaam en geest; blijheid voel je ook in je lijf. Zo dragen belangrijke gebeurtenissen, waaronder trauma’s, ook bij aan je ontwikkeling, hoe je in het leven staat en hoe je in je vel zit. 

Verder werk ik graag met opstellingen (systemisch werk): Iedereen hoort ergens bij, is onderdeel van een groter geheel, een systeem. Door ‘systemisch werken’ kun je inzicht krijgen in belemmerende patronen vanuit je achtergrond/je familie.

Tenslotte ben ik ook bekend met andere methoden zoals oplossingsgericht werk en Transactionele analyse (TA). Samen gaan we op zoek naar wat werkt voor jou (eclectisch principe).

Wat gaan we doen?
Als je mij vraagt om je te helpen, dan gaan we in gesprek. We voeren geen gewoon gesprek; Samen maken we een reis, een ontdekkingstocht. Ik vraag je soms om je thema uit te beelden, in beweging te brengen. Met je lijf, met je zintuigen. Ik stel geen doelen, ik laat je dansen. Om alles wat je weet (hoofd) te kunnen vergeten. Om bij je gevoel (hart) te komen. Ik stel geen eisen, ik laat je vrij, in de ruimte, om je eigen ruimte te vinden. Je zult verrast zijn over de resultaten.

Lees hier de reacties van andere cliënten.
En lees hier meer over eventuele vragen en mijn aanbod.